Zen Coachingens verktygslåda

Mer om själva verktygslådan i Zen Coaching

  • Non Violent Communication (NVC), också kallat “Giraffspråket”, där vi undersöker vilka behov vi har och hur vi kan ta hand om dem på bästa sätt. I NVC lär vi oss också hur vi ska kunna kommunicera kring dem på bästa sätt för både mig själv och så att min omvärld kan lyssna på mig och förstå mig.
  • Medvetenheten om essenskvaliteter (enligt A.H. Almaas), och att allt jag önskar finns här hos mig och i mig i denna stund. Bara genom att lägga märke till, tillåta och uttrycka min upplevelse i denna stund, kan jag komma i kontakt med essensen i det jag söker. Det finns ingen anledning att vänta på en annan bättre stund än denna att ta emot det jag söker som redan bor inom mig! Tillfredsställelse, lätthet och visdom är essensen i vilken upplevelse jag än har – här och nu.
  • Mindfulness eller medveten närvaro,  där vi använder oss av kontakten med kroppen och sensationerna i kroppen. Kroppen är vårt ankare till det som sker här och nu.
  • Att säga ja till hur livet rör sig genom oss i just denna stund. När vi fullt ut tillåter det som sker i våra liv i den här stunden, kan vi hitta till försoning med oss själva, med livet, med andra. Utifrån det kan jag få mest möjliga klarhet och göra de mest konstruktiva val för mig själv och för min omvärld.
Leave A Comment