Firar katten Lucia på Lucia-dagen

För precis ett år sedan, på Luciadagen, en dag av vinande vind och isande kyla, gick hon runt på en parkering i Upplands-Väsby. Den utsvultna, oerhört söta katthonan hoppade in i Mettes bil, och såg på så sätt till att komma sig in i värmen, till ett helt nytt liv. För efter att Mette tagit hand om henne ett tag, insåg hon att hon inte skulle hitta kattens ägare och inte heller ha kvar henne hos sina egna 3 katter. En statusrad på Facebook och en 4-timmars bilresa senare, kom så katten Lucia hem till mig i Molkom.

Nu har Lucia varit hos mig i knappt ett år, och vi kommer varann närmre och närmre. Tilliten som från början inte fanns där, finns nu mer och mer. Från att ha varit en kaxig, visserligen kelig, men ändå hållit sig på gott avstånd, är hon nu riktigt gosig, kommer till och med och sover bredvid mig i sängen. Att komma hem och ha en mjuk, varm och kelig vän är en lyx jag förut inte fattade att jag saknade.

Jag firar årets Lucia-dag, 13 december till min fina och smarta katts ära. Lucia har nu en helt ny innebörd för mig.

Comments are closed.